Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsfält

Humankapital, personalrörlighet och regional ekonomisk omvandling

Med ett allt mer komplext näringsliv behövs nya metoder för att beskriva regionala ekonomier, deras styrkor, deras svagheter och deras utvecklingspotential. Vi samarbetar i ett internationellt nätverk av forskare för att vidareutveckla skill-relatedness metoden som tecknar regionala ekonomier som nätverk av ömsesidigt beroende branscher. Men hjälp av dessa kan man till exempel analysera regionala omställningsprocesser och effekter av regionala kriser. En kärnfråga är var och under vilka villkor människor i byter arbete, bransch, och kanske också region.
Läs mer på Martin Hennings sida

Tillgänglighetsanalys och Geografiska informationssystem

Utvecklingen inom Geografiska informationssystem (GIS) går rasande snabbt. Genom integrationen mellan GIS och program för kvantitativa analyser skapas nya möjligheter till regionala analyser. Forskare vid Handelshögskolan/CRA har lång erfarenhet av analyser med hjälp av GIS, till exempel för analyser av tillgänglighet, läs mer här. Utvecklingen skapar också nya möjligheter att beskriva och analysera regional ekonomisk strukturomvandling.
Läs mer på Anders Larsson och Erik Elldérs sidor

Den föränderliga relationen mellan tillverkningsindustri och tjänstesektor

Genom går ekonomin en avindustrialisering? Eller en re-industrialisering? Eller ingetdera? Eller blir det i framtiden meningslöst att skilja på ”tillverkningsindustri” och ”tjänstesektor”. Vilka följder får detta för hur vi beskriver och uppfattar ekonomin? Vilka utvecklingsmöjligheter ger det svenska regioner idag? Inom CRA följs utvecklingen inom servicebranscherna, och speciellt kunskapsintensiv service, på nära håll, ofta ur ett internationellt perspektiv.
Läs mer på Patrik Ströms sida

Sidansvarig: Martin Henning|Sidan uppdaterades: 2016-08-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?