Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillverkningsindustri och tjänstesektor

Genom går ekonomin en avindustrialisering? Eller en re-industrialisering? Eller ingetdera? Eller blir det i framtiden meningslöst att skilja på ”tillverkningsindustri” och ”tjänstesektor”. Vilka följder får detta för hur vi beskriver och uppfattar ekonomin? Vilka utvecklingsmöjligheter ger det svenska regioner idag? Inom CRA följs utvecklingen inom servicebranscherna, och speciellt kunskapsintensiv service, på nära håll, ofta ur ett internationellt perspektiv.

I artikeln ”Regional labour flows between manufacturing and business services: Reciprocal integration and uneven geography” (open access) undersöker Martin Henning den tilltagande integrationen mellan tillverkningsindustrin och den avancerade tjänstesektorn i Sverige, och vad forskningen hittills har haft att säga om de allt starkare banden mellan sektorerna. Länk till artikeln

Mer information: Patrik Ström

Sidansvarig: Martin Henning|Sidan uppdaterades: 2019-04-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?